Hulpadditieven voor UV-lichtuithardende coatings

Invoering:
Op het gebied van coatings heeft de kracht van de UV-lichtuithardingstechnologie een revolutie teweeggebracht in de efficiëntie en kwaliteit. Hulpadditieven zijn additieven die worden gebruikt om bepaalde eigenschappen van coatings te perfectioneren tijdens de productie, het aanbrengen in de bouw en het transport en de opslag van lichtuithardende coatings, meestal foto-initiatoren, ontschuimers, egalisatiemiddelen, bevochtigings- en dispergeermiddelen, matteringsmiddelen, enzovoort. In dit artikel zullen we kijken naar de rol en impact van additieven die specifiek zijn afgestemd op UV-uithardbare coatings.

https://cmadditive.com/application/uv-light-curing-coating-additives
Camen chemische additieven

Foto-initiatoren: katalysatoren voor uitharding
UV-lichtuithardende coatings maken gebruik van de kracht van licht om een polymerisatiereactie op gang te brengen voor een snelle uitharding. Foto-initiatoren zijn de helden van het proces, ze absorberen UV-licht en veroorzaken de omzetting van de vloeibare coating in een vaste film. Deze additieven resulteren in een snelle en uniforme uitharding, wat resulteert in coatings die niet alleen taai zijn, maar ook chemisch resistenter.

Nivellerende eigenschappen:
BZ-603 acrylaat egaliseermiddel kan de oppervlaktespanning van lichtuithardende coatings tijdens het vervaardigingsproces verminderen en de problemen oplossen die worden veroorzaakt door de stijging van de viscositeit van de coating. Door de oppervlaktespanning te verminderen, zorgt dit additief ervoor dat coatings ingewikkelde details en complexe geometrieën met uitstekende consistentie kunnen bedekken.

Bevochtigings- en dispergeermiddel:
Het bereiken van stabiele dispersie is een uitdaging in elk coatingproces, en beide BZ-4010 En BZ-2209 bevochtigings- en dispergerende additieven verbeter de uitlijning en freestijd van UV-uithardbare coatings, zorg voor pigmentstabiliteit en voeg glans toe aan coatings.

Anti-beslechting:
UV-uithardende coatings bevatten vaak pigmenten of additieven die na verloop van tijd kunnen bezinken, BZ-4010 bevochtigings- en dispergeeradditief voorkomt dit probleem door een stabiele suspensie van deeltjes in de coatingformulering te handhaven. Dit zorgt ervoor dat de uiteindelijk uitgeharde coating de beoogde eigenschappen behoudt zonder ongewenste veranderingen.

Antischuimmiddelen:
UV-uithardbare coatings kunnen worden geconfigureerd om luchtbellen te produceren die de prestaties van de coating ernstig kunnen beïnvloeden. Het gebruik van BZ-4920 ontschuimer elimineert de luchtbellen die optreden wanneer de coating wordt vervaardigd en geroerd voor toepassing. De ontschuimer is geschikt voor diverse systemen, heeft een goede overschilderbaarheid en bevat geen siliconen.

Matteermiddelen:
Matteermiddelen beïnvloeden het uiteindelijke uiterlijk van UV-uithardbare coatings door hun glansniveau te regelen. Door matteringsmiddelen toe te voegen, kunnen fabrikanten verschillende verschijningsvormen bereiken, van hoogglans tot satijn of mat, om de esthetiek van de coating af te stemmen op de specifieke toepassing.

Samengevat:
UV-uithardende coatings transformeren industrieën en bieden ongekende efficiëntie en prestaties. De sleutel tot hun succes zijn zorgvuldig geselecteerde additieven die de egalisatie-eigenschappen, bevochtigingseigenschappen, uiterlijk en bescherming verbeteren. Deze additieven, in combinatie met andere, maken coatings superieur aan traditionele alternatieven, waardoor uw coatings een sterk concurrentievoordeel op de markt krijgen.

Bij [Camen Chemical] zijn we gespecialiseerd in het formuleren van UV-uithardbare coatingadditieven om het potentieel van coatings te vergroten. Neem contact met ons op en ontdek hoe onze additieven uw coatingproces efficiënter, taaier en briljanter kunnen maken.

Mensen die dit artikel lezen, lezen ook de volgende artikelen:

Additieven om de prestaties van printplaatinkten te verbeteren

Additieven om de prestaties van industriële coatings te verbeteren

Reacties zijn uitgeschakeld.